taxatie

Het taxeren van uw woning

Uw woning is niet waard wat de gek er voor geeft! Het bepalen van de waarde van een onroerende zaak is een serieuze aangelegenheid en specialistenwerk. U bent hiervoor bij ons aan het juiste adres!

Wij onderscheiden drie vormen van waardebepaling, elk met hun eigen toepassingsgebied :

  • Mondelinge waardebepaling;
  • Waardebepaling op papier;
  • Taxatie.

Mondelinge waardebepaling

Overweegt u uw woning te verkopen? Of bent u nieuwsgierig wat uw woning waard is? Dan is een globale (mondelinge) waardebepaling voor u voldoende.

 

Waardebepaling op papier

Heeft u een verklaring van waarde nodig, maar is een taxatierapport niet vereist? Dan is dit voor u de juist optie. Bijvoorbeeld bij het bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw woning, of het bepalen van de waarde van de woning bij echtscheiding.

 

Taxatie

Wat is een taxatie nu precies?
Een taxatie is het uitbrengen van een waardeoordeel door een daartoe bevoegd persoon met een bepaald doel (bijvoorbeeld een taxatie voor de financiering, taxatie voor de successie bij het overlijden van een natuurlijk persoon, taxatie voor het bepalen van de reële waarde voor het uitbrengen van een bod op een te koop staand pand).

 

Wanneer is een taxatierapport nodig?
Financiering is de meest voorkomende reden waarbij een taxatie verplicht is. De bank (of andere geldverstrekker) zal via het NWWI willen weten wat de waarde van het onderpand is waarover een hypotheek verleend moet worden.

 

Welk type taxatierapport is gewenst?
Er zijn twee typen taxatierapporten, het reguliere taxatierapport en het taxatierapport middels het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

De keuze van het type taxatierapport is afhankelijk van het doel van de taxatie. Het reguliere taxatierapport wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een opgaaf aan de Belastingdienst, terwijl het taxatierapport middels het NWWI vaak wordt gebruikt bij een aanvraag voor een financiering (hypotheek).

 

Hoe gaan wij bij een taxatie te werk?

Wij beoordelen het te taxeren object met uiterste zorg en bekijken alle van belang zijnde factoren, zoals bijvoorbeeld de technische toestand van het object, courantheid, omgevingsfactoren en bestemmingsplannen, etc.

 

Wat zijn de kosten voor het taxeren van uw woning?


Voor het uitvoeren van een mondelinge waardebepaling brengen wij geen kosten in rekening.

Voor het uitvoeren van een waardebepaling op papier brengen wij € 150,00 incl. BTW (€ 123,97 excl. BTW) in rekening.

Elke formele taxatieopdracht is anders. Het is daarom niet mogelijk om hier één vast bedrag als taxatievergoeding te noemen. Wij maken graag – geheel kosteloos en vrijblijvend – een maatwerk voorstel voor u, waarin wij aangeven welke honorering wij voor onze diensten passend vinden.

 

Direct een taxatierapport aanvragen?

Voor het aanvragen van een NWWI taxatierapport kunt u gebruik maken van het NWWI formulier via de button hieronder.
 

NWWI taxatie aanvragen

nwwi logo

meer info of een afspraak?

Overweegt uw woning te verkopen en u wilt graag weten wat uw woning waard is? Of heeft u een taxatierapport nodig? U bent bij ons aan het juiste adres!

Wilt u meer weten? Neem dan even contact met ons op. Wij maken graag – geheel kosteloos en vrijblijvend – een afspraak met u.

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.