verhuur

Het verhuren van uw woning

Heeft U een leegstaande woning die u wilt verhuren? Of u gaat voor een periode naar het buitenland? Ook bij het zorgeloos, veilig en verantwoord verhuren van uw woning kunnen wij u van dienst zijn.

Er zijn verschillende vormen van (tijdelijke) verhuur. Iedere vorm heeft zijn eigen juridische en fiscale consequenties. Wij adviseren u graag bij de door u te kiezen vorm van verhuur.

Hoe gaat het verhuren van uw woning in zijn werk?


Kennismakingsgesprek
Allereerst komen wij graag – geheel vrijblijvend – een keer bij u thuis langs voor een kennismakingsgesprek. Wij informeren u dan nader over het verhuurproces en de rol die u daar zelf in kunt vervullen. Ook horen wij dan graag van u wat de sterke punten van uw woning zijn, want wie kan dit nu beter vertellen dan u als tevreden bewoner?

 

Stap voor stap
Als u ons een verhuuropdracht verstrekt, dan komen de volgende zaken achtereenvolgens aan de orde:

 • Specialistisch vooronderzoek;
 • Huurwaardebepaling en vaststellen van de huurvraagprijs;
 • Woningpresentatie;
 • On-line marketing;
 • Bezichtigingen;
 • Huurcheck;
 • Huurcheck Garantie;
 • Onderhandelingen;
 • Juridische afwikkeling;
 • Incheck.

 

Specialistisch vooronderzoek
Wij letten hierbij niet alleen op de (technische) staat waarin de woning verkeert. Ook niet zichtbare zaken, zoals bijvoorbeeld de bodemgesteldheid, omgevingsfactoren en eventuele planologische ontwikkelingsplannen, worden in de beschouwing meegenomen.


Huurwaardebepaling
Nu uw woning bij ons bekend is, kunnen wij op basis van onze expertise en gedegen kennis van de lokale woningmarkt, de huurwaarde van uw woning bepalen. Waarbij wij onze mening ook zullen vergelijken met de resultaten van recente transacties in de directe omgeving. Samen met u bepalen wij vervolgens een daarbij horende ambitieuze, maar realistische huurvraagprijs.


Woningpresentatie
Uw huis krijgt maar één kans om een onuitwisbare eerste indruk te maken. Samen met u streven wij dan ook naar de optimale presentatie van uw woning. Wij werken samen met een professioneel fotobureau dat voor u een fraaie fotoreportage zal verzorgen. Ook het opmaken van interactieve 2D/3D plattegronden, een 360 graden foto en uw eigen “woningslider” (een korte video waarin uw foto’s onder begeleiding van passende muziek worden getoond) behoren tot ons standaard opstart- en publiciteitspakket.

Door het inzetten van al deze “tools” zal uw woning op Funda.nl een stuk hoger scoren (en daardoor eerder gevonden worden) dan vergelijkbare woningen, waarbij alleen maar tekst en foto’s worden getoond. Het woningprofiel voor Funda.nl en onze eigen website wordt door ons zelf opgemaakt. De verkooptekst zal door ons worden opgesteld, waarbij aandacht wordt geschonken aan zowel het wervende als het informatieve karakter.


On-line marketing
Een doeltreffende marketing maakt het verschil en vergroot de kans dat uw woning snel verkocht wordt. Door actief gebruik te maken van social media bij het “in de markt zetten” van uw woning, onderscheidt u zich van de aanbieders van concurrerende woningen. Wij hebben een nauwe band met een online marketing bureau en adviseren u desgewenst graag nader over de mogelijkheden.


Bezichtigingen
Uiteraard zijn wij bij elke bezichtiging persoonlijk aanwezig, u hoeft hier niet voor thuis te blijven. Wij bellen u ruim van tevoren om een bezichtiging door te geven. Ook nemen wij na iedere bezichtiging contact met u op! Zo bent u altijd goed op de hoogte van de ontwikkelingen rond uw woning.


Onderhandelingen
Wij voeren namens u de onderhandelingen. Vanzelfsprekend bespreken wij ieder voorstel (bod) met u. Wij bepalen samen met u de strategie en houden u bij iedere stap op de hoogte. Met als doel uiteraard een optimaal resultaat!


Huurcheck
U wilt uw woning uiteraard zorgeloos verhuren. Maar hoe weet u zeker dat de huurder betrouwbaar en kredietwaardig is? Wij gebruiken hiervoor het Huurcheck validatiesysteem van Huurcheck Nederland. Er wordt onderzoek gedaan naar de kredietwaardigheid van de huurder met behulp van verschillende screeningsmethodieken. Zo wordt de huurder bijvoorbeeld gecheckt op identiteit en inkomsten.


Huurcheck Garantie
Wij bieden u (optioneel) een compleet verzekeringsproduct aan, waardoor u als verhuurder beschermd bent tegen materiële schade aan uw verhuurde woning. De garantie vergoedt schade aan de opstal, inboedel en de daarmee samenhangende juridische kosten bij schade veroorzaakt door illegale huur, zoals hennepteelt en onderhuur. Onder de dekking valt ook schade aan bijvoorbeeld wanden of parketvloer door onzorgvuldig gebruik van de huurder en eventuele juridische kosten, wanneer er een geschil optreedt over het huurcontract, bij de eindoplevering etc.


Juridische afwikkeling
Na een succesvolle onderhandeling en screening van de kandidaat huurder volgt het opstellen van de huurovereenkomst. Deze wordt door ons opgemaakt en met zowel de huurder als de verhuurder doorgenomen en ondertekend.


Incheck
Op de ingangsdatum van de huurovereenkomst vindt de incheck (oplevering) plaats, welke ook door ons zal worden begeleid. Wij leggen met behulp van een fotoreportage de huidige staat van de woning vast en nemen de meterstanden op.


Nazorg
Heeft u na afloop nog vragen? Uiteraard kunt u ook na de incheck nog bij ons terecht. Dit geldt overigens ook voor de huurder van uw woning.

 

Wat zijn de kosten voor het verhuren van uw woning?


1 ) Opstart- en publiciteitspakket

Het standaard, doch uitgebreide opstart- en publiciteitspakket bestaat uit het :

 • maken van de fotoreportage, inclusief 360° foto en woningslider;
 • creëren van een professionele digitale brochure;
 • aanmelden van uw woning op Funda;
 • vermelden van uw woning op onze eigen website;
 • plaatsen van “TE HUUR”-borden.

Voor het standaard opstart- en publiciteitspakket brengen wij € 699,00 inclusief BTW (€ 577,69 exclusief BTW) in rekening. Dit bedrag bent u verschuldigd direct na het verstrekken van de opdracht.

Wilt u gebruik maken van extra marketing opties, zoals het bouwen van een eigen website specifiek voor uw woning, het uitvoeren van social media campagnes of het creëren van een 3D-model van uw woning (zoals Google Streetview, maar dan door uw woning), dan informeren wij u graag in een persoonlijk gesprek nader over de mogelijkheden en de kosten welke hier aan verbonden zijn.


2 ) Courtage

De courtage bedraagt 10% van de jaarhuur inclusief BTW met een minimum van € 750,00 inclusief BTW (€ 619,83 exclusief BTW).

 

U bent deze bemiddelingsvergoeding verschuldigd op het moment dat de incheck heeft plaatsgehad.

NWWI taxatie aanvragen

nwwi logo

meer info of een afspraak?

Bij het verhuren van een woning komen een groot aantal zaken aan de orde waarmee u niet dagelijks te maken krijgt. Wij kunnen u hierbij helpen, zodat u zich volledig kunt richten op de leuke aspecten van het verhuren van een woning!

Wilt u meer weten? Neem dan even contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.